Dlan na Dlan Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Vpis v nogometno šolo

Prvi VPIS nogometašev/ic starih od 5 do 14 let, ki še niso vpisani v Nogometni klub/šolo Dlan Logatec --> Vse informacije o VPIS-u.

Utrinki
u9-turnir-logatec-15-5-2013159.jpg
Uradna športna oprema

Si nogometaš ali navijač? Si želiš imeti uradno športno opremo najboljšega kluba oz. šole?

S klikom na sliko ali TUKAJ dostopate do vseh informacij.

osnovni-paket-s-torbo-delta-z-napisi

veliki-paket-s-torbo-delta-brez-kape-z-napisi

Šport in gibanje mladih

Zakaj je potrebno, da se mladi že v otroštvu vključijo v redno vodeno športno dejavnost in skupaj z njo rastejo?

Gibanje je osnovna človekova potreba. Redno in zadostno gibanje posamezniku prinaša vrsto pozitivnih koristi skozi vsa starostna obdobja.

Redno in zadostno gibanje je še posebej pomembno pri mladih, saj vpliva na njihov celosten razvoj. Pri otroku, ki se bo redno in dovolj gibal, bo to pozitivno vplivalo na razvoj in zdravje kosti in sklepov, mišic, gibalnih sposobnosti (hoja, tek, skakanje, poskakovanje, preskakovanje, plezanje, metanje) ter na razvoj finogibalnih sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za pisanje in risanje. Če bo otrok obvladal svoje telo, če bo s podobo svojega telesa zadovoljen, bo to pozitivno vplivalo na njegovo samostojnost, samozavest in tudi na njegovo samopodobo. Otrok, ki bo gibalno aktiven, se bo prek tega tudi naučil, da so za doseganje uspeha potrebni odločnost, disciplina in odrekanje.

Gibalna dejavnost pozitivno vpliva tudi na razvoj kognitivnih sposobnosti. Kot so pokazale raziskave, si otroci, ki so gibalno zelo aktivni, prej in lažje zapomnijo novo snov in imajo boljšo sposobnost koncentracije. Redna gibalna dejavnost pa vpliva tudi na splošno dobro počutje otrok, na njihovo zdravje, krepi imunski sistem, preprečuje zgodnji začetek večine kroničnih nenalezljivih bolezni in izboljšuje spanec. V kombinaciji z ustrezno prehrano pa redna gibalna dejavnost varuje tudi pred prekomerno telesno težo in debelostjo. Otroci, ki se redno in dovolj gibajo, bodo aktiven življenjski slog najverjetneje prenesli tudi v odraslo dobo.

Dovolj dejstev, da se otrok pridruži organizirani vadbi karseda zgodaj.


 
Napovednik

URNIK treningov in tekem - aktivnosti ekip - AKTUALNO (povezava).

Partnerji / podporniki

Sveže novice in objave